Με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελλ. Λύσης πέρασε η πρόταση – φάρσα για προανακριτική

Με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης «πέρασε» με 187 «ναι» από τη Βουλή η πρόταση – παρωδία της ΝΔ για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Ν. Παππά – Νίκος Παππάς: «Έχω κάνει το καθήκον μου προς το συμφέρον του ελληνικού λαού» – «Είμαστε περήφανοι πολιτικά γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην παρέμβασή του – «Η ΝΔ εξοφλεί γραμμάτια στους καναλάρχες», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος – «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, απείχε το ΜέΡΑ25

«Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη, αποσπασματική, προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ», τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς κατά την παρέμβασή του στη Βουλή νωρίτερα, συνεχίζοντας το σφυροκόπημα εναντίον της φάρσας που έστησε η ΝΔ με την προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα εναντίον του.

Τα ναι και οι διαρροές

Η παραπομπή του Νίκου Παππά μετά την πρόταση – παρωδία της ΝΔ σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες «πέρασε» τελικά με 187 «ναι» σε σύνολο 289 παρόντων βουλευτών. Υπερψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, καταψήφισαν 85 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ 16 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Να σημειωθεί ότι βρέθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, την στιγμή που το ΜεΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη είχε ήδη αποχωρήσει από την Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δυο διαρροές από τις θετικές ψήφους, καθώς βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, ενώ ένας βουλευτής από την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ ή την Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Δεν συμμετείχαν στη μυστική ψηφοφορία οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25, ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπως κι ο Νίκος Παππάς, κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης. Την πρόταση καταψήφισαν οι 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Αλ. Τσίπρας: Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στη δική του παρέμβαση το μεσημέρι της Τρίτης στην Ολομέλεια (δείτε το βίντεο αμέσως παρακάτω), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε πως «αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον».

«Εσείς θα απολογηθείτε και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξέρετε πόσους έχει που ερίζουν για το ότι εξαιτίας του εξελέγη πρωθυπουργός. Πόσους έχει άραγε που ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη;» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα

Ν. Παππάς: Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν για τις άδειες, γιατί είχατε «λερωμένη τη φωλιά σας» για δεκαετίες

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πεδίο ναρκοθετημένο πολλαπλώς, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας 250 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο. Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν γι’ αυτό, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες, είπε ο κ. Παππάς. Για μία διαδικασία όπου το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε χρήματα, αυτά που είχατε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε, συστηματικά παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Ν. Παππάς: Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες

Η παρέμβαση του Νίκου Παππά

Δημ. Τζανακόπουλος: «Υπόθεση φάρσα» με στόχο την απόδραση από τη δεινή πραγματικότητα αλλά και την εξόφληση «γραμματίων» στους καναλάρχες

«Υπόθεση φάρσα» που έχει ως στόχο την απόδραση από τη δεινή πραγματικότητα αλλά και την εξόφληση «γραμματίων» στους καναλάρχες χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Ν. Παππά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Επικρατείας και συγκεκριμένα για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα, καθώς η αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας είναι παταγώδης.

Επιπλέον, επισήμανε πως το να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή συνιστά θράσος: “Έχετε δει δελτία ειδήσεων τελευταία; Η ποιότητά τους δεν έχει να κάνει με τα ανεξόφλητα γραμμάτια; Μιλάτε εσείς για σχέσεις με επιχειρηματίες; Η παράταξη του σκόιλελικικου, των απευθείας αναθέσεων, η παράταξη των υποκλοπών, η παράταξη που φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο μας κάνει και μαθήματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αποκαλυπτικό των επιδιώξεων της κυβέρνησης, η οποία είναι απούσα από τη Βουλή με εντολή Μητσοτάκη για να μην δημιουργηθούν… αρνητικές εντυπώσεις, είναι πως στην πρότασή της δεν περιλαμβάνει την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CCC! Επίσης δεν περιλαμβάνει και την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επικυρώνει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, όπως επισημαίνει ο Κ. Πουλακίδας στην Αυγή.

Από την πλευρά της ΝΔ, η εισηγήτρια του κυβερνώντος κόμματος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, αναλώθηκε στην εκτόξευση λάσπης κατά του διαγωνισμού που έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο,  εκστομίαζοντας απίστευτες κατηγορίες περί “διαπλοκής” του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες και απόπειρας χειραγώγησης των θεσμών. Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ, καθώς έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.  Το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα ψηφίσει “παρών” καθώς ο επικεφαλής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε πως “η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων”. Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο αγορητής του κόμματος, Βασίλης Βιλιάρδος σημείωσε πως οι κατηγορίες της ΝΔ κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, είναι αστήριχτες.

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ εξοφλεί γραμμάτια στους καναλάρχες

Η κυβέρνηση βρίσκεται στον απόλυτο πανικό και κάνει άλλη μια κίνηση κενού συμβολισμού, κατασκευάζει μια συκοφαντία απέναντι στο Ν. Παππά γιατί είναι απούσα στη διαχείριση της πανδημίας. Πρώτη η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και νεκρών τις τελευταίες δυο εβδομάδες, 40η στη διαχείριση για τον κορονοϊό σύμφωνα με το Bloomberg, άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ σε ποσοστό έως και 80%. Για να μη μιλήσουμε για την οικονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς που περνούν  οξύτατη κρίση.

Ο πρώτος λόγος για τη σημερινή φάρσα είναι πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει και να αλλάξει την ατζέντα. Αλλά και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση: ο κ. Μητσοτάκης είτε με τη σημερινή επιχείρηση, είτε με κοινωνική σύγκρουση – θυμηθείτε τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης- επιδιώκει τη στρατηγική της έντασης.

Ο δεύτερος λόγος είναι εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν πρόκειται ούτε εσείς ούτε οι καναλάρχες να συγχωρήσουν ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου για πρώτη φορά μετά το 1989. Για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και για τις συχνότητες που τους τις είχατε παραχωρήσει δωρεάν για 25 χρόνια.

Που στηρίζετε αυτή τη φάρσα;

Πρώτον, τη στηρίζετε καθ’ ολοκληρίαν στις αντιφατικές σε βαθμό γελοιότητας μαρτυρίες του κ. Καλογρίτσα. Δήθεν ο κ. Παππάς μεσολάβησε να γνωριστούν με τους ιδιοκτήτες της CCC. Τι λέει όμως ο κ. Τόμπρας που ο κ. Καλογρίτσας έχει καλέσει ως μάρτυρα; Λέει πως ήταν εκείνος ο οποίος μεσολάβησε για να γνωριστεί ο κ. Καλογρίτσας με την οικογένεια Χούρι. Δηλαδή ο μάρτυρας που καλέι ο κ. Καλογρίτσας. διαψεύδει τον κ. Καλογρίτσα!

Δεύτερον, λέτε ότι ήταν εικονική η σύμβαση μεταξύ της Τοξότης ΑΕ και της ECC για τα έργα στα ΗΑΕ. Αγνοείτε όμως πως υπάρχει απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας που δικαιώνει την ECC λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία εικονικότητα στη συγκεκριμένη σύμβαση. Προκύπτει κι από την ίδια τη δικογραφία μιας και έπειτα από την αποβολή του από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με την εν λόγω εταιρεία για να προχωρήσει το έργο.

Τρίτον, τα 3 εκατομμύρια που έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας από την εταιρεία ήταν δεσμευμένα μέχρι και το Γενάρη του 2017, όταν και επεστράφησαν στον κ. Καλογρίτσα.

Τέταρτον, περί των βοσκοτόπων. Εσείς το 2013-2014 δια του κ. Μηταράκη διαφημίζατε την εν λόγω περιοχή ως μέγιστη επενδυτική ευκαιρία και λέγατε για επενδύσεις 1,2 δις

Πέμπτον, καταγγείλτε και την Grand Thornton και το ΣτΕ το όποιο έχει κρίνει επί όλων αυτών και σήμερα εσείς θέτετε ότι ενοχοποιούν τον κ. Παππά. Αυτά έχουν κατατεθεί ως ενστάσεις στο ΣτΕ και έχουν απορριφθεί ένα προς ένα.

Μετά από πέντε χρόνια λάσπης, απειλών και συκοφαντιών από τα εκδοτικά συγκροτήματα που συνθέτουν το καθεστώς Μητσοτάκη καταλήξατε να φέρετε αυτήν εδώ τη φάρσα

Η πρόταση αυτή είναι πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική. Τελικά τον κ. Καλογρίτσα, που τον ανεβάζατε μπροστινό και τον κατεβάζατε απατεώνα, τον ανάγετε σήμερα στον απόλυτο αξιόπιστο μάρτυρα που στηρίζει το σύνολο των κατηγοριών σας προς τον Ν. Πάππα. Χώρια που παίρνετε θέση σε διαμάχη μεταξύ ιδιωτών υιοθετώντας στο σύνολο της μια από τα δικαστήρια κριθείσα ως απαράδεκτη μαρτυρία ενός εκ των δυο.

Έχει θράσος η ΝΔ να μιλάει για διαπλοκή. Έχετε δει δελτία ειδήσεων τελευταία; Η ποιότητά τους δεν έχει να κάνει με τα ανεξόφλητα γραμμάτια; Μιλάτε εσείς για σχέσεις με επιχειρηματίες; Η παράταξη του σκόιλελικικου, των απευθείας αναθέσεων, η παράταξη των υποκλοπών, η παράταξη που φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο μας κάνει και μαθήματα!

Η γραμμή της εκδίκησης που ακολουθείτε δε θα σας βγει σε καλό. Βοά ο τόπος για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Θα έχετε χρόνο να τα σκεφτείτε καλά και να απολογηθείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα. 

Συκοφαντίες και λάσπη από τη ΝΔ

Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μία ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό αυτή τη φορά τον έλεγχο του Τύπου», ισχυρίστηκε η εισηγήτρια της ΝΔ, , Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα. Ακόμα, ισχυρίστηκε πως «η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά είναι σίγουρο ότι θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής».

Υποστήριξε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκαν επιρρεπή σε τρία “θανάσιμα αμαρτήματα”, δείχνοντας πως για τη ΝΔ τα συμφέροντα των καναλαρχών είναι.. ιερά: Στην ανάπτυξη ανάρμοστων σχέσεων υπουργών με οικονομικούς παράγοντες, στο σχέδιο άλωσης των ΜΜΕ με τη στήριξη αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στην προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την επιλογή “ημέτερων” δικαστικών λειτουργών».


Βρισκόμαστε εδώ, είπε, προκειμένου «να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης ενός εκ των τριών θανάσιμων αμαρτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι αυτού του σχεδίου άλωσης και χειραγώγησης των ΜΜΕ της χώρας με τρόπο απολύτως παράνομο και αντιθεσμικό, καθώς και την εμπλοκή σε αυτό συγκεκριμένων πολιτικών αξιωματούχων».


Επικαλούμενη στοιχεία από την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, η βουλευτής της ΝΔ ανάφερεότι «προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα, τα οποία αναμφισβήτητα προκαλούν σοκ και δέος, αναφορικά με τη δράση και τις μεθοδεύσεις του τότε υπουργού κ. Παππά, ως έχων την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αλλά και το γενικό πρόσταγμα, προκειμένου να λάβει ο κ. Καλογρίτσας άδεια τηλεοπτικού σταθμού» .


Ειδικότερα είπε πως «οι σοκαριστικές αποκαλύψεις, που προκύπτουν από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, ξεπερνούν την λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας» με «ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια. Στο πλαίσιο αυτό, επιχείρησε να ανακατέψει άσχετα περιστατικά, επικαλούμενη συνομιλίες που αποτελούν προϊόν υποκλοπής και δεν αποδεικνύουν τίποτα: Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Νίκος Παππάς. Βεβαίως αυτή τη φορά το μαγαζί έχει άλλο όνομα, αποκαλείται White House… Ο τρόπος όμως είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Η δημιουργία ενός παραθεσμιακού μηχανισμού στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ, που θα υπηρετεί τι άλλο: το “Μαγαζί”….»


Τα ερωτήματα, συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ, είναι: Ζήτησε ο κ. Παππάς από τον κ. Καλογρίτσα να συμμετάσχει σε εταιρικό σχήμα , το οποίο θα ελάμβανε άδεια τηλεοπτικού σταθμού, ως «μπροστινός», «δανείζοντας» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα, με στόχο ο εν λόγω σταθμός να ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, προάγοντας τις πολιτικές θέσεις αυτού και αποδομώντας παράλληλα τους πολιτικούς του αντιπάλους;


Παραβίασε τους όρους του διαγωνισμού και τα καθήκοντά του, μεσολαβώντας και ζητώντας από τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC, να συμμετάσχει η εταιρεία στο εγχείρημα, χορηγώντας αρχικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ στον κ. Καλογρίτσα για έκδοση εγγυητικής επιστολής, ισόποσης αξίας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, με την διασφάλιση , ότι θα ελάμβανε την άδεια;


Έδωσε εντολή ο κ. Παππάς, ως αναφέρεται στην έγκληση και στα συνοδευτικά αυτής υπομνήματα , να δώσει ο κ. Καλογρίτσας το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα υπόλοιπα χρήματα, που έφταναν τα 50.000.000 ευρώ και θα είχαν έτσι την πλήρη ευθύνη, οργάνωση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος;


Δόθηκαν τα χρήματα για τον σκοπό αυτό, μέσω εικονικής συμβάσεως υπεργολαβίας, ως ο πλέον κατάλληλος τρόπος εμφάνισης της μεταφοράς των χρημάτων για νόμιμη αιτία, ως προκύπτει από την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας;


Έδωσε εντολή ο κ. Παππάς και διασφάλισε, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, την επιστροφή του ποσού των 3.000.000 ευρώ στην εταιρία συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα, μολονότι η εγγυητική είχε καταπέσει και εν συνεχεία, έδωσε εντολή να διοχετευθεί το, ως άνω ποσό στην φιλοκυβερνητική τότε εφημερίδα Documento και μετά να αποκτηθεί το σύνολο του ενεργητικού αυτής από τον κ. Βαξεβάνη, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα προς τον κ. Καλογρίτσα;


Ζήτησε περαιτέρω -και αποτελεί τούτο αυτοτελή παράνομη πράξη σε σχέση με την προηγούμενη- από τον επιχειρηματία κ. Μαρινάκη να δώσει στον κ. Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να πληρωθεί η δόση για την τηλεοπτική άδεια του παρόχου, που θα ελέγχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ;


Ζήτησε -και αποτελεί τούτο, επίσης, αυτοτελή παράνομη πράξη- από τον επιχειρηματία κ. Κοντομηνά να παραδώσει το 51% του τηλεοπτικού μέσου ιδιοκτησίας του στον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να αποκτήσει εκείνος τηλεοπτικό κανάλι, που θα ελέγχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ;


Συντόνισε, ως προκύπτει από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, τη μεταφορά του ποσού των 3.000.000 ευρώ στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, με γνωστούς της κυβέρνησης στα ΗΑΕ και στην Κύπρο, συναλλαγή μάλιστα, που ως αναφέρεται δεν έπρεπε να αφήσει στίγμα;


Σε όλα αυτά τα παραπάνω, όμως, η εισηγήτρια της ΝΔ “ξέχασε” να αναφέρει πως στην πρότασή της δεν περιλαμβάνει την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CCC.

Συμπόρευση ΚΙΝΑΛ με ΝΔ

Υπέρ της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχείρησε με ωμό τρόπο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και της ενημέρωσης», τονίζοντας πως «σύσσωμη η Βουλή θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ψηφίσει «ναι» στην πρόταση της σύστασης της προανακριτικής Επιτροπής, ώστε να έρθουν όλα στο φως. Να δώσουμε τέλος στην προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και να προασπίσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας»


Ο κ. Κεγκέρογλου απέδωσε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι -με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών- είχε ως στόχο τη «σύναψη συμβολαίων δούναι και λαβείν», δηλαδή « απαράδεκτες πολιτικές μεθοδεύσεις που αφαίρεσαν οξυγόνο από τη Δημοκρατία και αλλοίωσαν τον χαρακτήρα της και παραβίαση αρχών, νόμων και του ίδιου του Συντάγματος». Πολλοί, είπε, «κάνουν συγκρίσεις με καθεστώς Μαδούρο, αλλά αυτό μπορεί να είναι και μια αδικία για τη Βενεζουέλα!».


Αναφερόμενος στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «φαίνεται πως σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε η ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου Μέσου, ενός φερέφωνου του ΣΥΡΙΖΑ, το SYRIZA Channel που θα έπαιζε και τον ρόλο του πολιορκητικού κριού έναντι των υπόλοιπων Μέσων Ενημέρωσης».


Τόνισε, τέλος, πως από τη δικογραφία προκύπτει πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό».

“Παρών” από το ΚΚΕ

“Η θέση του ΚΚΕ είναι, ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων. Βεβαίως, θα μπορούσε στη βουλή να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς”, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Συνέχισε ισχυριζόμενος πως και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να παίξει παιχνίδι με τα ΜΜΕ: “Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την Ενημέρωση”. Ωστόσο, τόνισε πως ο χώρος των ΜΜΕ αποτελεί προνομιακό πεδίο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: “ Φυσικά, για πολλά χρόνια ο χώρος αυτός, ήταν προνομιακό πεδίο τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Κι εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι”.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για “ανακάτεμα της τράπουλας και αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο επιχειρηματικό πεδίο, αυτή ήταν η ουσία και ο βαθύτερος σκοπός του νόμου Παππά και του διαγωνισμού για τις άδειες”.

Κατόπιν, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με τις ρυθμίεις που αυτή προσφέρει σχετικά με τις δόσεις: “Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι μετά τον διαγωνισμό, ξεκίνησαν οι εκπτώσεις προς τους μεγαλοιδιοκτήτες για το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλλουν, ότι υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για άλλες δραστηριότητές τους και τελικά εν μέσω πανδημίας ήρθε η κυβέρνηση τώρα της ΝΔ να τους χαρίσει βέβαια ολόκληρη την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκ. ευρώ, για την ακρίβεια 3.400.000 ευρώ. Τους βάζετε να καταβάλλουν και 50 χιλιάδες. Μην είστε τόσο σκληροί!”, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Κατά την ομιλία του, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» στη ψηφορορία.

Ελληνική Λύση: Αστήριχτες οι κατηγορίες της ΝΔ

Η σημερινή συζήτηση είναι μια προσπάθεια της ΝΔ να πλήξει τον κομματικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλειος Βιλιάρδος, σημειώνοντας πως αυτή η υπόθεση για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, «είναι έωλη, αφού δεν έχουν κατατεθεί οι σχετικές μηνύσεις ώστε να οδηγηθεί ο εν λόγω στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Βιλιάρδο, η κυβέρνηση «όφειλε να ανασύρει από την αδράνεια σοβαρές υποθέσεις, όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις εκτιμώμενου ύψους 300 δισ., που τεκμηριωμένα οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση της συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens ή της Novartis και της σκανδαλώδους διαχείρισης των ζητημάτων περί τα ΜΜΕ, με τη χαριστική για τους καναλάρχες καθυστέρηση-παράταση της καταβολής των οφειλόμενων για τις τηλεοπτικές άδειες». «Αυτές οι παραβλέψεις γίνονται ορατές και η ευθύνη κάθε επιλογής βαρύνει τους ίδιους τους βουλευτές, που λογοδοτούν στον λαό και όχι στον κομματάρχη τους», πρόσθεσε.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι σκόπιμα αποφεύγει να δρομολογήσει αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές που έχει καταθέσει το κόμμα του, όπως αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από το επαίσχυντο PSI με ζημιές για τους Έλληνες περί τα 100 δισ. ευρώ ή για τις εγκληματικές παραλείψεις στη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί